potní chýše - očistná chata

20.02.2016 17:39

V této meditaci se budeme soustředit na použití své vlastní představivosti k přivábení ducha paměti jiných dob. Ve starých zkazkách Čerokijů je vždy téměř odkaz k počátku časů či k tomu co bylo na počátku. Na " počátku" byla vždy temnota, původní ideou očistné chýše bylo zajistit člověku takové podmínky, aby se mohl vrátit k pocitu počátku časů, k okamžiku před stvořením.

Usaď-te se na tmavém místě, v pokoji, nebo venku na schovaném a krytém místě. Nejlépe za úplňku nebo novoluní. Zapalte si purpurovou svíčku a k uvedení do patřišné nálady si zahrejte na indiánskou flétnu nebo bubínek, či si zazpívejte. Pokud toto neprovedete a nenaladíte se, tak se budete těžko odvracet od svých myšlenek. Připravte si papír a tužku k zapsání si prožitků. Pokud něco nenapíšete, nestarejte se o to. K zapamatování či očištění od něčeho, co si budete chtít pamatovat vám pomohou vaše mysl a duch. Zabalte se do deky, ať nemáte pocit chladu, pohodlně se usaďte a....Představte si, že vcházíte do potní chýše-očistné chaty, účelem toho je vrátit se k počátku zrození. Snažte se dostat do stavu mysli odlišného od úplné relaxace smyslů. Usilujte o zbystřenou úrověň vědomí a vnímavosti a nechte odeznít prudké city a stres.

Jste ve svém posvátném prostoru. Úplně vypněte svůj myšlenkový proces a uvolněte mysl. Vzývejte ducha babičky Luny a svého duchovního průvodce, aby vás chránil a byli při vás, až vstoupíte do procesu pocení.

Dívejte se upřeně na svíčku a oči dostatečně uvoněte na to, aby jste se mohli zahledět do sebe. Až se vám budou zavírat oči, soustřeďte se na cestu zpět ke svému vlastnímu počátku. Stále si uvědomujte prostor kolem sebe, buďte si vědomi toho, že jste v bezpečí a chráněni. Udržujte si celkovou kontrolu, abyste mohli " vstát" nebo se probudit, kdykoli si to budete přát. Těšte se z prožitku uvolnění , možná úplného uvolnění, že jste poprvé v posvátné sauně. Nejedná se o skutečnou lokaci, ale o skutečnost vašeho prožitku. To je pro vás čas k tomu, aby jste příjímali poselství nebo měli své vlastní vize.

Umožněte si vytvořit si svůj vlastní příběh. Mnoho starých zkazek vzniklo sledováním zvířat a dotazováním se zvířecích duchů při tvoření příběhů. Je pro vás nějaký zvířecí duch velmi silný? Pak je to pravděpodobně váš animální duch. Jeden stařešina kdysi vyprávěl, že když si představíme saunu, zážitek je tak reálný, protože přenášíme dávnou paměť této zkušenosti. jste totiž spojeni se svými duchovními průvodci a komunikujete s nimi. Klíčové je přijímat, né oživovat minulé zkušenosti. Příběh, jemuž dovolíte aby k vám přistoupil, pro vás má vždy nějakou zvláštní hodnotu, kterou můžete využít v osobním životě nebo se s ni podělit s druhými. Je to vaše vize.

Po nějakém čase si budete schopni představit saunu a mít vlastní vizi rychle. Musí to být radostný zážitek. Jestli-že s tímto prožitkem máte jakékoliv potíže, zastavte. K prožití pozitivního nebo vizionářského prožitku možná budete potřebovat někoho kdo rozumí saunovému obřadu. 

Saunová meditace se může stát opakovaným obřadem, který vás přivede k chápání harmonie a rovnováhy. Může vás také přivést k větší uvědomělosti a vnímavosti pro živoucí svět kolem nás-vás.

V dřívějších dobách mohl člověk vnímavější daru využít k lovu a přežít v divoké přírodě. Pr nás to v jistém smyslu není jiné..jeden stařec řekl: Vše, co kdy bylo, je stále s námi a je naší součásti. Jsme součásti nepřetržitého cyklu života a součásti každého cyklu, který se kdy v životním koloběhu objevil. Plodíme, žijeme, rozdáváme nemoc i spásu a na konec přejdeme na onen svět.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode